Olej z czarnuszki 500ml

69,99 

Nierafinowany
Niefiltrowany
Wolne od GMO
Temperatura tłoczenia 38°C

Olej z czarnuszki tłoczymy na zimno w temperaturze 38°C, olej jest w 100% naturalny, nierafinowany, niefiltrowany oraz wolny od GMO. Olej tłoczymy codziennie dlatego gwarantujemy, że każdy klient otrzyma olej wytłoczony maksymalnie 3 dni przed wysyłką. Data tłoczenia nadrukowana jest na każdej butelce.

Zawartość tymochinonu:

8,96 mg/ml

Smak:

intensywny, ostro-pieprzny, korzenny

Barwa:

od żółtej do miodowej

Termin przydatności do spożycia:

4 miesiące

Kraj pochodzenia surowca:

Egipt

Temperatura tłoczenia:

38°C

Sposób przechowywania:

w lodówce zarówno przed jak i po otwarciu
Kategoria:

46461 w magazynie

Właściwości oleju z czarnuszki:
Olej z czarnuszki dzięki zawartości tymochinonu, karwakrolu, steroli, witamin i minerałów wykazuje silne działanie prozdrowotne.

  • wzmacnia układ odpornościowy – zmniejsza podatność na infekcje bakteryjne i wirusowe
  • działanie antyhistaminowe – łagodzi alergie , katar sienny, AZS
  • działa przeciwzapalnie
  • obniża ciśnienie krwi
  • obniża poziom cukru we krwi
  • skutecznie obniża poziom złego cholesterolu we krwi
  • wspomaga pracę wątroby
  • wspomaga leczenie chorób układu pokarmowego – refluks, choroby wrzodowe
  • wspomaga leczenie wielu chorób układu naczyniowo-sercowego

Jak stosować olej z czarnuszki?

  • Dorośli: 1/2 do 1 łyżki dziennie
  • Dzieci powyżej 3 roku życia : 1/4 do 1 łyżeczki dziennie.
  • Dzieci poniżej 3 roku życia : po konsultacji z lekarzem

Nie zalecamy picia oleju na czczo, ze względu na jego bardzo intensywny ostry smak. Proponujemy zacząć od od małej ilości i stopniowo zwiększać ilość spożywanego dziennie oleju. W połączeniu ze słodkim syropem, sokiem lub miodem z pewnością ułatwi podawanie go najmłodszym.

Oleju nie powinny stosować kobiety w ciąży oraz kobiety karmiące piersią.

Zastosowanie w kosmetyce:

Olej z czarnuszki wykorzystywany jest w kosmetologii i dermatologii.
Działa pozytywnie w walce z:

  • alergiami
  • grzybicą

Stosowany do:

  • oczyszczania twarzy
  • bezpośrednio na skórę twarzy i ciała
  • do olejowania włosów
  • jako dodatek do kremów i balsamów

Jak tłoczymy nasz olej?

Olej z czarnuszki tłoczymy ze starannie wyselekcjonowanych nasion czarnuszki egipskiej metodą na zimno w temperaturze 38°C. Niską temperaturę tłoczenia udaje nam się uzyskać dzięki zastosowaniu wodnego chłodzenia cylindra prasy ślimakowej.  Wszystkie nasze tłocznie wykonane są z certyfikowanej stali nierdzewnej przeznaczonej do produkcji spożywczej. Przed procesem tłoczenia nasiona są starannie czyszczone, posiadają odpowiednią temperaturę oraz wilgotność, dzięki czemu wytłoczony olej już po 24 godzinnym procesie sedymentacji jest klarowny i gotowy do wysłania do naszych klientów. Odpowiednie przygotowanie nasion pozwala nam pominąć proces filtracji, który napowietrza i nagrzewa olej nawet do 60°C.  Nasze oleje przez cały proces technologiczny nie mają kontaktu z żadnymi tworzywami sztucznymi, wszystkie naczynia, pojemniki, zbiorniki itp. które mają kontakt z olejem wykonane są ze stali nierdzewnej lub szkła.

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu
      Oblicz koszty dostawy